Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Bruc08

Za čast in slavo! Za dobro musko in zabavo.

Tudi letošnje največje slovensko brucovanje se je kot prejšnja leta odvijalo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Tokrat v torek 21. oktobra ob 19.30. Redki prvi obiskovalci so bili v prvi uri odprtja hal postreženi celo z dvema gratis pijačama, kar je zelo prav prišlo prenekateremu “obubožanemu” študentu.

Dogodek se je razživel v treh halah, kjer so obiskovalci lahko izbirali med različnimi zvrstmi moderne glasbe. Na voljo je bilo vse od trenutnih popevk, rocka pa do klubskih ritmov, ki so jih iz plošč izvabljali DJ-ji pod budnim očesom kluba k4. V hali A so nastopali Kingstoni, Elvis Jackson, Nieti, Gušti in Polona, The Tide ter Noom8. Največji vrhunec večera so bili prav gotovo Nieti in Elvis Jackson, kar nam je potrjevalo živahno prerivanje pred odrom.

Tudi legende študentskih zabav, Kingstoni, so v torek poskrbeli za razmigavanje marsikaterih brucovskih glasilk in teleščkov.

V hali A2 pa so na nekoliko večjem odru nastopili Šank rock, Magnifico&Turbolentza, Trkaj&Rapostoli, Omar Naber&Kareem, Pusluschate in zmagovalci rock izziva 2008. Med že klasičnim “Metuljem” so nam Šank rocki postregli celo z manjšim pirotehničnim vložkom. Magnifico je pa še enkrat zelo energično dokazal da “ni peder” ampak čisto prava zvezda, ki ga bomo lahko srečevali še lep čas z vedno bolj svežimi idejami.

V hali C so se izkazovali Dj-ji kot so Kenny Hawkes (Music for Freaks, Rekids/London), Bizzy (Astrodisco, consumer reaction), Schrauff (Elements, Maschinen Avantgarde), EB King (Scienceofuse), Blasch (Zu), Rydel. Potrudili so se po svojih najboljših močeh in nam pričarali pravo “kletno” vzdušje K4. Organizatorji so se potrudili tudi s primerno osvetljavo.

Vsega skupaj se je nabralo več tisoč obiskovalcev, ki so skupaj ustvarili množično nepopisno vzdušje. Nedvomno si bo precej letošnjih brucev to rajanje zapomnilo še za nekaj časa, navkljub možnim luknjam v spominu, vsaj glede na količine popitega alkohola in očitno dolge vrste pred točilnicami.

Napisal: Aljaž Kosmač