Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Bruc 2009

Ponovno so bruci, ponavljaèi, pavzerji in ¹tudentje vi¹jih letnikov pokazali kako se zabava pozno v noè, do skoraj jutranjih ur.

Drugega decembra je v Ljubljani na Gospodarskem razstavišèu potekal vsakoletni Bruc, ki vabi vse študente na zabavo z ¾ivo glasbo in poceni alkoholom. Kot se spodobi za »prave«  študente se je Gospodarsko razstavišèe napolnilo v nekaj urah.
Na vsakoletno najveèji tradicionalni študentski zabavi Bruc,tudi letos ni manjkalo ¾ive glasbe, tudi privr¾enci elektronskih ritmov pa niso bili prikrajšani zabave.
Na velikem odru so se predstavile razliène skupine. Najprej Hotty MkkNotty (zmagovalci letošnjega Rock Izziva), ki so z manjšo zamudo prièeli z nastopom ob odprtju velikih vrat ob 20:00 in so tako kot prvi prièeli dvigati vzdušje na letošnjem Brucu.
Nasledili so jih mariborski I vs.I (zmagovalci ŠOUROCK 2009 na Brucu), ki so energièno nadaljevali in stopnjevali zabavo. Njihovo  mesto na odru so zavzeli Red five point star, ki so kaj hitro s svojimi swing ska ritmi popeljali ¾ur na naslednjo raven, seveda pa ni manjkala tudi skupina Leeloojamais s svojimi pop hiti.
Vendar pa je bruce najbolj navdušil Dalaj Eegol (znan tudi pod imenom Ali En), ki je prišel nazaj v Slovenijo za 10-letnico albuma Smetana za frende in 15-letnico Leve scene. Èeprav je minilo toliko let od legendarnih albumov so stari hiti  Who’s the real kekec, Hašiš in Burek ostali v glavi vsem, tudi malo mlajšim. Finale je zakljuèil mednarodno priznani Kiril D¾ajkovski znan tudi samo kot Kiril, ki je navdušil  s številno zasedbo s trubaèi, ki so elektronsko glasbo ponesli na drug nivo. S Kirilovim lastnim Dj nastopom in njihovimi trobentami je bila zmes etno glasbe in elektronskih ritmov popolna za tako prireditev.

Seveda pa tudi ne smemo pozabiti malega odra s številnimi Dj-ji. Londonski pozdrav smo dobili od Hannah Holland, naš slovenski heroj pa je bil Alojz Gostenènik,  bolj znan pod nadimkom Tion, z uspešnicami iz 70 in 80′s pa sta iz Srbije pripeljala navdušenje The Good Guys in Danza Macabra. Za vrhunec pa je iz daljne Amerike nastopil veèini dobro znani Kevin Saunderson.

Tekst: Vivian Erklavec Zajec