Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Britney Spears v Zagrebu

Ob 14.30 smo se 1.10.2011 pred Dvorano Zlatorog v Celju preko Koncerti.net organizacije zbrali Britney Spears fani, ki smo si kupili vstopnico z organiziranim prevozom preko te organizacije. Od športnega centra smo v Mariboru in na Ptuju pobrali ostale čakajoče fane, od koder pa nas je potem pot vodila vse do Arene v Zagrebu, kjer se je sinoči na svoji Femme Fatale turneji ustavila svetovna pop ikona Britney Spears.

Najprej bi pohvalila dobro organiziranost prevoz+vstopnica aranžmaja, saj sta nam voznik in vodička omogočila varen in dobro voden prevoz, dovolila pa sta tudi postanke za osvežitev, za nameček pa smo po poti še ves čas lahko poslušali stare in nove pesmi zvezdnice Spears ter obnovili nekaj dejstev o njej sami. Po nekaj urah vožnje in po vedno bolj naraščajoči navdušenosti se nam je pred očmi  končno le prikazala Arena Zagreb, kjer smo lahko na veliko zagledali napis Britney Spears.

Izkrcali smo se in se odpravili proti Areni, kjer smo zvesto čakali na odprtje vhodnih vrat. Nekaj minut čez 7. uro so se vrata končno odprla, nato smo vsi pohiteli naravnost v dvorano, ter si poiskali svoje sedeže oz. svoj prostor, kakor je bilo označeno na karti. Vstopnice, ki so se delile so bile različne in temu primerna tudi cena; parter (stojišče) je bil razdeljen na dva dela z vmesno ograjo, za kateri so bolj zadaj stali tisti, ki so imeli vstopnice za parter, a ne za fan pit, spredaj pa je bil tik pred odrom fan pit prostor za najzvestejše oboževalce/ke; ostale vstopnice pa so bile rezervirane za sedišča, vključno z VIP kartami.

Ker se je show začel šele ob 9ih, nas je sprva zabaval D.J. z mešanico hitov, nato sta na oder prišli simpatični Destinee in Paris, kateri sta na playback zapeli nekaj popevk in skrajšali čakanje na Britney. Ko je ura odbila pol devet, se je na velikem platnu pojavil odštevalnik časa, ki je stopnjeval napetost v dvorani, saj  nam je nakazoval prihod Britney. 18 minut pred začetkom se je spustil napis Femme Fatale, ki je dvignil temperaturo v dvorani, slabe tri minute pred začetkom so se ugasnile luči, ki so povzročile vzklike oboževalk in oboževalcev, pri zadnjih in najdaljših sekundah odštevanja pa smo oboževalci kar preglasili instrumentalni uvodni del. Zadnje sekunde odštevanja so bile res najdaljše, a težko pričakovani trenutek je le nastopil, ko se je Britney pojavila pred našimi očmi. Začela je s pesmijo Hold It Against me, v svetlo oblečenem kostumu, skupaj z nekaj plesalkami, pridružili pa so se jim tudi plesalci oblečeni v policaje. V koreografijo je pri tej pesmi vključila tudi prestol, na katerem je odplesala in odpela del točke. Sledil je Up N’ Down komad, pri katerem so se sprožili laserji, Britney pa je s soplesalci odplesala v kletkah.  Pri skladbi 3 so bili preoblečeni v detektive, nato pa je sledila pesem Piece of Me, takrat se je Britney zakrinkala z očali, da bi bila neprepoznavna. Sledil je odmor za preoblačenje,takrat smo si na platnu lahko ogledali odlomek, kjer je Britney prikazana kot tajni agent (vzeto iz njenega videospota My Prerogative), medtem so iz zaodrja pripeljali velikanske zvočnike za pesem Big Fat Bass, pri kateri se ji je na platnu v ozadju pridružil Will.i.am-a (član skupine The Black Eyed Peas). V naslednjo pesem How I Roll je bil vključen tudi odrsko prirejen legenadarni Mini, avto na in ob katerem so poplesavali plesalci in tudi sama Britney. Pri sedmi skladbi  Lace and Leather pa nas je čakalo presenečenje, in sicer, iz občinstva je Britney povabila oboževalca Ivana, ki pa je Slovenec, in ga tako vključila v svojo točko in prepevala ter poplesavala ob njem, za to pa je zvedel že dan prej. Ivan se je na koncert peljal z nami na avtobusu, tako smo ga o tem dogodku tudi ob vrnitvi malo povprašali in nam je razkril, da je sodeloval na facebook strani, kjer si je pridobil zmagovalno mesto-srečanje z Britney na odru ob omenjeni skladbi, za dodatek pa je še v zakulisju opravil intervju, tega dogodka pa sem prepričana, da ne bo nikoli pozabil. Čestitke Ivanu!

Pri If You Seek Amy je točko popestrila tako, da so jo soplesalci kot »paparazziji« slikali z velikimi, starinskimi fotoaparati, ona pa se jim je nagajivo nastavljala v stilu Marilyn Monroe; tudi pihal je veter in obleka se ji je dvigovala. Sledil je premor za naslednje preoblačenje, nadaljevanje zgodbe iz videa ob prvem odmoru, nato pa nas je Britney presenetila s povsem novi sceni pri skladbi Gimme More, kjer je uporabila čar Egipta, njegovih priamid in sfing, ki so se prikazovale na platnu, na oder pa se je pripeljala v čolnu, oblečena v egipčanska oblačila in obkrožena s sužnji, ter nas popeljala v čas Kleopatre.  Pri  komadu (Drop Dead) Beautiful nas je zabavala s poigravanjem z ogromnimi okvirji za slike. Sledila pa je posebna skladba, ki jo je tudi tik pred izvedbo napovedala, in sicer Don’t Let Me Be The Last To Know iz starega albuma Oops! … I Did It Again. Takrat se je zibala na viseči gugalnici, dvigovala in spuščala gor in dol proti stropu dvorane, in se tudi zazibala med oboževalce/ke; med pesmijo pa se ji je pridružil tudi akrobat in na vrvici pod gugalnico izvajal zanimive trike. Nato se je ponovno preoblekla in se vrnila s svojim prvim hitom Baby One More Time iz istoimenskega njenega prvega albuma iz leta 1999. Tokrat nas je presenetila s popolno preobrazbo, saj ni bila oblečena v pridno šolarko kot takrat v videospotu, ko je pesem začela podirati rekorde, ampak je pred nami stala v drzni obleki, obkrožena z motorji in motoristi. Sledila je priredba Rihanninega hita S&M , nato pesem Trouble for Me, pri kateri so naokoli mahali z znakom B. Skupaj s plesalci/kami je nato odplesala na I’m A Slave 4 U, hkrati smo na platnu lahko gledali posnetek pripravljen za to točko. Pri naslednji pesmi I Wanna Go pa smo oboževalci presenetili Britney s tem, da smo napihnili balone in jih mahali v zraku, kar smo se dogovorili že predhodne dni. Zatem je komentirala, da je impresionirana z odzivom oboževalk/cev. Nadaljevala je s pesmijo Womanizer , nato pa je sledil še en starejši hit Toxic iz albuma In The Zone, ki ga je izvedla v kitajskem slogu skupaj s senčniki, ki so jih sukali po odru, vključno z Britney. Till The World Ends je bila zadnja skladba, pri kateri so se ji na oder pridružili vsi sodelujoči v celotni predstavi in so tako skupaj v dolgi vrsti odplesali zadnje trenutke, na ekranu pa se je pridružila virtualna Nicki Minaj. Show pa je zaključila v zraku, kjer so se ji kot angelu razprla bela krila, nato pa je čez celotno dvorano začel padati svetlikajoči dež iz barvnih trakcev. Ko smo že mislili, da je vsega konec, pa jeza trenutek na oder poslala svoja sinova, a ju sama nisem opazila, sem pa doživela vzklike, ko naj bi se pojavila pred našimi očmi.

Tako se je koncert zaključil in se je dvorana začela prazniti.

Sem pa doživela nekoliko neprijetno situacijo s strani Arene, ko so nas začeli varnostniki že dobesedno potiskati iz dvorane z dolgimi trakovi, ki so jih vlekli čez celotno dvorano, čeprav smo že sami zapuščali prostor. Nekaj podobnega pa se je zgodilo tudi zatem, ko smo v vrsti čakali na ženski toaleti. Tamkaj so prišli varnostniki in nas nagnali ven, ker se je koncert končal in menda nismo tam imeli več kaj za iskati. Jaz sem sicer že zapuščala toaleto, a sem videla dogajanje na lastne oči, tako da tisti, ki se odpravite tja na koncert, poskrbite, da greste na toalete že prej ali pa se ustavite kje drugje, ker gostoljubnost pa res ni bila ravno najboljša. Res pa je, da imajo mogoče tam drugačen sistem zapuščanja takšnih dogodkov kot pri nas, vsaka izkušnja prav pride. Če pa se kdo namerava odpraviti tja na koncert še opozorim, da se v dvorana pijača ali hrana ne smeta nositi, niti kakšnih drugih škodljivih ali za izvajalce nevarnih stvari. Drugače pa je bilo doživetje prijetno zaradi same Britney Spears, ki nas ni pustila na cedilu, bila pa je tudi dobre volje in vljudna , ter se nam je tako večkrat tudi zahvalila. Na koncu pa se ji je mudilo na naslednji koncert, ki bo jutri v Švici, tako je Areno na žalost hitro zapustila. Moram priznati, da nas je razočaralo dejstvo, da dvorana ni bila zapolnjena, saj je bilo število obiskovalcev manjše kot pa smo pričakovali. Ampak Britney je kljub temu show izpeljala kot se spodobi in na nas naredila dober vtis. Za spomin na koncert pa smo na hodniku lahko kupili majice in njene parfume, ob začetku koncerta pa smo dobili  kartice s tatuji, na katerih je pisalo Femme Fatale Britney Spears.

Tekst: Barbara Jelen
Foto: Barbara Jelen & Aleksander P.