Bridki sedmi konec

Kulturni vsedomžalski festival je že sedmo leto zapored na veliko odprl vrata kulturi, ki je bila tokrat prepletena s smehom, kritiko, glasbenim raziskovanjem in tudi dobrodelnostjo. Domžale in Kamnik je med 20. in 24. januarjem objelo pet dni čiste hrane za dušo. Bilo je pestro, zanimivo in vredno ogleda.

Letošnji kulturni festival smo otvorili kar v zibki ideje o DNK-ju, v klubskih prostorih domžalskih študentov, s pogovorom z Goranom Vojnoviæem, avtorjem knjižne uspešnice Čefurji raus! Prijetno druženje so polnile težke teme o čefurjih v Sloveniji, janezih na ostalem Balkanu, iskanjem identitete mladih -vičevičev ali -viæeviæev v Sloveniji … Izredno zanimiva, več kot dve uri dolga debata, je vsem prisotnim zagotovo pustila pečat.

Drugi in zadnji dan Dnevov kulture smo že kar tradicionalno pripravili skupaj s Kulturnim domom Franca Bernika. V četrtek smo se prepustili ritmom tanga v Galeriji Domžale in štirim mladim glasbenikom, zaljubljenim v tango – Quatro por tango. Stene galerije so krasile skice strastnih tango plesnih parov in tako vsaj delno pripeljale v prostor še tisti mesnato čutni del tanga. V nedeljo pa se je v prostorih KD Franca Bernika odvijala Improliga s predstavo Maestro. Prav tako štirje mladi fantje so do solz nasmejali polno dvorano soustvarjalcev predstave. Improligaši so še enkrat dokazali, da preprosto znajo!

V petek so Dnevi kulture potekali v Kamniku, natančneje v MC Kotlovnica z odličnim stand up-om in Fusion Night Flight preostankom večera, kjer so mladi glasbeniki muzicirali in iskali nove dimenzije glasbe. Na žalost je trema premagala mlade literate, tako da se nihče izmed prijavljenih in izbranih na prej razpisanem natečaju, ni predstavil pred zbrano množico. Nič hudega, pa drugo leto!

 
V soboto pa smo pogledali okoli sebe in z dobrodelno prireditvijo Poglej okoli sebe odprli oči mladim in ostalim udeležencem v prometu s šokantnimi zgodbami nedolžnih žrtev prometnih nesreč, ki jim je botroval alkohol. Skozi ves dan smo skušali kar se da plastično predstaviti nespametnost in nezdružljivost alkohola in vožnje. Pomagali so nam mladi raperji, pa MC-ji na odru, pred njim pa Zavod varna pot s „pijanimi“ očali, policaji z alkotesti in nenazadnje reševalci z reševalnim vozilom. Nizke temperature so marsikoga prisilile, da je zapustil ploščad pred Vele predčasno, ampak z odzivom in prisotnostjo mladih smo bili izredno zadovoljni, kar nas le bodri, da z akcijo Poglej okoli sebe še nadaljujemo.

Vsi dogodki so dodobra dokumentirani na spletni strani www.dnevikulture.net v fotogaleriji. Le poglej jo in se nam prihodnje leto pridruži tudi ti. Skupaj bomo, ne le napolnili dušice z umetnostjo vseh vrst, pač pa bomo naredili še nekaj dobrega za nas in našo okolico. Vedeli, izkusili in naučili se bomo več!

Po pameti in odgovorno!Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.