Brezplačno na hokej!

Olimpija : Linz

Pošlji email z naslovom "Linz" (za tekmo 7.11.) na nagradna@studentarija.net , pripiši svoje kontaktne podatke in ime osebe, ki bi jo peljal/a na tekmo ter sodeluj v žrebu za 2 brezplačni vstopnici za to tekmo. Nagradna igra se zaključi 6.11., nagrajenec/ka pa bo o nagradi in njenem prevzemu obveščen/a po emailu.
 
 
Po odličnem začetku sezone so se Zmaji soočili s prehodno krizo, zaradi katere se te dni v klubu dogajajo korenite spremembe. Odhajata Kari Haakana in Sami Ryhänen, prihaja pa Jeff Tory, najboljši podajalec lige EBEL. Trener Hannu Järvenpää verjame v moštvo in v dobro nadaljevanje sezone ne dvomi.

Sezona 2010/11 je za Zmaje v več pogledih prelomna in zato tudi toliko težja. Zmaji so jo odlično začeli in dobili začetni tekmi proti Dunaju in Linzu. V nadaljevanju so slavili samo še na domačem terenu, medtem ko na tujih niso bili uspešni. V drugi polovici oktobra so se soočili s prehodno krizo, ki ni nič neobičajnega in se dogaja tudi najboljšim moštvom. Trener Hannu Järvenpää je odločen: »Čas je za korenite spremembe, saj so Zmaji dokazali, da je začeta pot pravilna in da so sposobni premagati tudi najmočnejše nasprotnike.«

Prva sprememba je odhod levega branilca. Kari Haakana se zaradi poškodb poslavlja in obenem zaključuje svojo kariero. »Svoje hokejske poti nisem želel zaključiti na ta način, vendar so poškodbe prehude. Telo pač ne zdrži več in tu ne morem nič. Ko sem izvedel, da bo okrevanje po zadnji poškodbi trajalo dva meseca, sem se odločil, da zaključim kariero. O svoji odločitvi sem takoj obvestil trenerja, saj sem želel, da čim hitreje najde čim boljšo zamenjavo. Mislim, da mu je to uspelo in prepričan sem, da bodo Zmaji premagali krizo in sezono nadaljevali, kot so jo začeli. Ob tem bi se rad trenerju Hannuju in vsem soigralcem zahvalil za vse dragocene trenutke, ki smo jih preživeli skupaj,« je svoj odhod pojasnil Kari.

 
Druga sprememba je odhod Samija Ryhänena. »Sami je v preteklosti večkrat dokazal, da je odličen hokejist, žal pa je pri Zmajih svoj sloves upravičil le na dveh ali treh tekmah. Glede na naša pričakovanja je to žal premalo,« je dejal trener Hannu. »Sami je ta trenutek v Ljubljani in skupaj iščemo rešitev, ki bo dobra tako zanj kot za Olimpijo.«

Dobra novica je podpis pogodbe z enim najboljših igralcev lige Ebel. Jeff Tory je zadnji dve sezoni igral za KAC. Je izkušen branilec, ki bo po mnenju trenerja prišel do izraza zlasti v power playu. V sezoni 2007/08 je bil nagrajen z nazivom Najboljši podajalec lige EBEL, v zadnji sezone pa je bil  s 13 goli in 36 podajami in skupno 49 točkami obrambni igralec z najboljšim rezultatom.

»Damjan Dervarič in Aleš Mušič se bosta že v kratkem vrnila v moštvo, kljub temu pa se ta trenutek dogovarjamo o dodatni okrepitvi obrambe. Upam, da bomo dogovor sklenili do konca tedna,« je o spremembah v moštvu zaključil  Hannu Järvenpää.

Ekipi HDD Tilia Olimpija se bo pridružil 37-letni Jeff Tory iz Burnabya, ki ima za seboj bogato kariero, v kateri ne manjka različnih priznanj. Po igranju za Pencincton Panthers v kanadski mladinski ligi BCJHL – dvakrat zapored je bil proglašen za najboljšega branilca lige – se je leta 1993 vpisal na univerzo v Mainu, kjer je preživel tri leta. V sezoni 1996/97 se je preselil k moštvu Kentucky Thoroughblades v ligi AHL. V isti sezoni je prav tako branil barve selekcije Kanade ter zanjo zbral 54 nastopov. V naslednjem letu se je Tory preselil v ligo IHL, kjer je dve sezoni igral za Houston Aerosu. Sezoni 1998/99 je s Houstonom osvojil tudi naslov prvaka lige IHL. V Severni Ameriki je nato zaigral še za Philadelphia Phanthoms (AHL) ter Utah Grizzlies (IHL), preden se je vrnil v Houston.

Pred sezono 2001/02 je sledila selitev v Evropo, okrepil je DEL ligaša Kassel Huskies. V elitni nemški ligi je Tory preživel šest sezon ter zaigral še za Hamburg Freezers, DEG Metro Stars ter Ingolstadt. Skupaj je v ligi DEL zbral 315 nastopov ter na njih dosegel, za branilca izjemnih, 249 točk (71+178). V sezoni 2002/03 je bil v dresu Hamburga najučinkovitejši branilec lige DEL.

Zadnje tri sezone je igral v ligi EBEL, kjer je bil član celovškega KAC. Tudi na Avstrijskem Koroškem se je izkazal kot izjemen podajalec, ki mu ni tuje doseganje zadetkov. V sezoni 2007/08 je imel največ podaj v ligi EBEL, leto kasneje se je s Celovčani veselil naslova prvaka, lani pa je bil najučinkovitejši branilec v ligi EBEL.

Pred Zmaji so nove tekme. Pričakovanja navijačev so upravičeno visoka, 55 prostovoljcev, zelenih src, pa bo tudi v prihodnje skrbelo, da bo organizacija tekem potekala nemoteno. Novost, ki so jo obiskovalci opazili, so avtomatski kontrolorji. V klubu so prepričani, da je to še en korak na poti k profesionalizaciji.

Ob zaključku srečanja z novinarji so opozorili na posebno ceno vstopnic v predprodaji. Trenutno so aktualne vstopnice za tekmo z Linzem. Klub ponuja ogled dveh tekem za ceno ene.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.