Brezplačne delavnice

Brezplačne delavnice tisoč čudežev ustvarjalnosti se bodo odvijale v novembru in decembru.

Pridi na brezplačne ustvarjalne delavnice, v sklopu projekta Tisoč čudežev ustvarjalnosti, ki ga sofinancira ŠOU v Ljubljani. Delavnice bodo potekale v novembru in decembru, in sicer od 17.00 do 19.30 v Hostlu Celica. Svojo udeležbo moraš predhodno prijaviti na elektronski naslov enostavnoprijatelji@gmail.com ali na telefonsko številko 040/553-518 (Senta). Število mest na delavnicah je omejeno, zato pohiti s prijavo!

POSLIKAVA KERAMIKE IN STEKLA, ponedeljek, 16. 11. (17.00 – 19.30)
Keramične lončke, ki so uporabni za tople napitke, bomo poslikali z prosojnimi barvami in s pomočjo  
različnih motivov ter šablon poslikali lonček ali krožnik, ki bo lahko tudi okrasen predmet. Preizkusili bomo tudi tehniko slikanje s konturo ter poslikali steklo.

ZVONČKI, KI PLAPOLAJO V VETRU, torek, 17. 11. (17.00 – 19.30)

Glinene lončke bomo pobarvali s pisanimi akrili, spoznali različne mase in lake za razpokanje. Končni izdelek  bomo lahko okrasili še z perjem ali s školjkami. Lončki se bodo spremenili v  mobile (zvončke, ki plapolajo v vetru), s katerimi boste lahko okrasili vaš balkon ali okno.

SLIKANJE NA SVILO, sreda, 18. 11. (17.00 – 19.30)  
Seznanili se bomo z osnovno tehniko slikanja na svilo, ki vsebuje oblikovanje vzorca,
poslikave z različnimi konturami ter namakanje in uporabe soli.

OBLIKOVANJE UNIKATNEGA NAKITA, četrtek, 19. 11. (17.00 – 19.30)
Na tej ustvarjalni delavnici bomo izdelali unikatni nakit, ki je okrasno dopolnilo telesa. Spoznali bomo različne tehnike oblikovanja nakita, kot so prepletanje perlic z laksom, oblikovanje iz žice in ustvarjanje z zaponkami. S pomočjo različnih tehnik bomo izdelali ogrlico, zapestnico, uhane.

OBLIKOVANJE LAMPIJONČKA, petek, 20. 11. (17.00 – 19.30)

Lampijonček bomo oblikovali s pomočjo servietne tehnike in prosojnih barv ter tako popestrili in osvetlili prostor.

USTVARJANJE Z GLINO, petek, 4. 12. (17.00 – 19.30)
Na delavnici bomo spoznali različne vrste gline, njene lastnosti ter se seznanili z novimi tehnikami oblikovanja tega materiala.

USTVARIM.SI OGLASNO DESKO, DA NE POZABIM, ponedeljek, 21. 12. (17.00 – 19.30)
Lepenko bomo okrasili s pisanimi barvami, različnimi prosojnimi ali vzorčastimi papirji  ter si ustvarili prikupno oglasno desko.

OBLIKOVANJE ŠKATLIC, torek, 22. 12. (17.00 – 19.30)
Spoznali bomo različne postopke oblikovanja šatuljic, in sicer s pomočjo šablon, okrasitev s  servietno tehniko, spoznavanje papirne mase, sladkornih zrnic in tehnike razpokanja.

SLIKANJE Z AKVARELI IN BARVNIMI TUŠI, sreda, 23. 12. (17.00 – 19.30)
Preizkusili se bomo v slikarski tehniki akvarela v kombinaciji s tušem, ki daje posebne učinke večplastnosti in transparentnosti. Naučili se bomo slikati preproste motive ter ustvarili različne slike.

ŠOU v Ljubljani bo tudi v letošnjem letu sodeloval pri izvedbi prazničnih ustvarjalnih delavnic. Te bodo plačljive in bodo prav tako potekale v Hostlu Celica. Program delavnic, cenik in navodila za prijavo preberi na www.enostavnoprijatelji.si.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.