Brezplačne delavnice

Brezplačne delavnice tisoč čudežev ustvarjalnosti se bodo odvijale v novembru in decembru.

Pridi na brezplačne ustvarjalne delavnice, v sklopu projekta Tisoč čudežev ustvarjalnosti, ki ga sofinancira ŠOU v Ljubljani. Delavnice bodo potekale v novembru in decembru, in sicer od 17.00 do 19.30 v Hostlu Celica. Svojo udeležbo moraš predhodno prijaviti na elektronski naslov enostavnoprijatelji@gmail.com ali na telefonsko številko 040/553-518 (Senta). Število mest na delavnicah je omejeno, zato pohiti s prijavo!

POSLIKAVA KERAMIKE IN STEKLA, ponedeljek, 16. 11. (17.00 – 19.30)
Keramične lončke, ki so uporabni za tople napitke, bomo poslikali z prosojnimi barvami in s pomočjo  
različnih motivov ter šablon poslikali lonček ali krožnik, ki bo lahko tudi okrasen predmet. Preizkusili bomo tudi tehniko slikanje s konturo ter poslikali steklo.

ZVONČKI, KI PLAPOLAJO V VETRU, torek, 17. 11. (17.00 – 19.30)

Glinene lončke bomo pobarvali s pisanimi akrili, spoznali različne mase in lake za razpokanje. Končni izdelek  bomo lahko okrasili še z perjem ali s školjkami. Lončki se bodo spremenili v  mobile (zvončke, ki plapolajo v vetru), s katerimi boste lahko okrasili vaš balkon ali okno.

SLIKANJE NA SVILO, sreda, 18. 11. (17.00 – 19.30)  
Seznanili se bomo z osnovno tehniko slikanja na svilo, ki vsebuje oblikovanje vzorca,
poslikave z različnimi konturami ter namakanje in uporabe soli.

OBLIKOVANJE UNIKATNEGA NAKITA, četrtek, 19. 11. (17.00 – 19.30)
Na tej ustvarjalni delavnici bomo izdelali unikatni nakit, ki je okrasno dopolnilo telesa. Spoznali bomo različne tehnike oblikovanja nakita, kot so prepletanje perlic z laksom, oblikovanje iz žice in ustvarjanje z zaponkami. S pomočjo različnih tehnik bomo izdelali ogrlico, zapestnico, uhane.

OBLIKOVANJE LAMPIJONČKA, petek, 20. 11. (17.00 – 19.30)

Lampijonček bomo oblikovali s pomočjo servietne tehnike in prosojnih barv ter tako popestrili in osvetlili prostor.

USTVARJANJE Z GLINO, petek, 4. 12. (17.00 – 19.30)
Na delavnici bomo spoznali različne vrste gline, njene lastnosti ter se seznanili z novimi tehnikami oblikovanja tega materiala.

USTVARIM.SI OGLASNO DESKO, DA NE POZABIM, ponedeljek, 21. 12. (17.00 – 19.30)
Lepenko bomo okrasili s pisanimi barvami, različnimi prosojnimi ali vzorčastimi papirji  ter si ustvarili prikupno oglasno desko.

OBLIKOVANJE ŠKATLIC, torek, 22. 12. (17.00 – 19.30)
Spoznali bomo različne postopke oblikovanja šatuljic, in sicer s pomočjo šablon, okrasitev s  servietno tehniko, spoznavanje papirne mase, sladkornih zrnic in tehnike razpokanja.

SLIKANJE Z AKVARELI IN BARVNIMI TUŠI, sreda, 23. 12. (17.00 – 19.30)
Preizkusili se bomo v slikarski tehniki akvarela v kombinaciji s tušem, ki daje posebne učinke večplastnosti in transparentnosti. Naučili se bomo slikati preproste motive ter ustvarili različne slike.

ŠOU v Ljubljani bo tudi v letošnjem letu sodeloval pri izvedbi prazničnih ustvarjalnih delavnic. Te bodo plačljive in bodo prav tako potekale v Hostlu Celica. Program delavnic, cenik in navodila za prijavo preberi na www.enostavnoprijatelji.si.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine