Brez negativnih ocen?

Ministrstvo za šolstvo je objavilo predlog novega pravilnika o ocenjevanju v srednjih šolah, ki predvideva odpravo nezadostnih ocen.

Ministrstvo za šolstvo je objavilo predlog novega pravilnika o ocenjevanju v srednjih šolah, ki predvideva odpravo nezadostnih ocen.

Dijaki poklicnih in strokovnih šol naj bi bili po novem ocenjeni z ocenami od dve do pet, nezadostno oceno pa bo nadomestila kratica NMS (ni dosegel minimalnega standarda). Dijaki bodo v višji letnik lahko napredovali tudi z več kot tremi NMS-ji. Popravne izpite bodo drugo poletje nadomestili dopolnilni izpiti, kjer bodo morali dijaki dokazati svoje znanje le pri delu programske enote, kjer niso dosegli minimalnega standarda. Predlog ne vključuje gimnazij, saj gimnazijski programi še niso prenovljeni in posledično kreditno ovrednoteni.

Novi pravilnik naj bi v veljavo stopil januarja 2008, torej ob koncu prvega ocenjevalnega odobja, kot so to želeli tudi učitelji in vodstva šol. Šolam naj bi puščal več svobode pri pripravi internih pravil ocenjevanja, ki jih bodo morale šole izdelati do sredine januarja prihodnjega leta. V njih bodo med drugim določile predvideno tedensko in dnevno obremenitev dijakov. Šole jim bodo morale priznati tudi znanja, pridobljena v neformalnem izobraževanju.

Kot kažejo rezultati poulične ankete, javnost po večini z novostmi še ni seznanjena. (RTVSLO)Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Ultra Europe 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za letošnji Ultra Europe 2018 v Splitu! Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor dopiši ime, priimek in email osebe, ki jo boš povabil/a zraven, v kolikor osvojiš 2 vstopnici!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Overjam festival 2018

Podarjamo 1 vstopnico za Overjam festival 2018! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Čigav sin je Ziggy Marley?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Fuksi 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za festival Fuksi. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki ji podariš drugo vstopnico ter za kateri dan festivala! Sodelujejo lahko samo polnoletne osebe.


Spremeni besedo.