Breda je z drugega planeta

ali današnja mladina je pa res čudna.

Pregledujem naš forum v katerem lahko najdete vse mogoče teme – od seks lutk do receptov za piškote. Število odgovorov in ogledov jasno kaže, da so najbolj obiskane teme tiste, ki so najbolj brez neke konkretne vsebine ali celo >spammerske<. Najraje pišemo kaj počnemo, jemo, si mislimo o drugih ali kaj nas je na današnji dan najbolj razjezilo.

Priznam, tudi jaz velikokrat pišem v te teme ampak, če pogledam število svojih prispevkov v drugih temah in število prispevkov splošnega uporabnika se tehtnica z gotovostjo nagiba k spammerskim temam. Zakaj? Je internet res samo sredstvo za zabavo in sproščanje? So vsi uporabniki popolnoma apatični in zaverovani sami vase (če sklepamo potem, da vsi pišemo kaj počnemo)? 

Ok recimo, da so naši uporabniki študentje, ki pridno študirajo, delajo in imajo kup hobijev zato je internet v prvi vrsti pomoč pri študiju in potem zabava. Ampak ali se ne bi morale vrednote in stališča naših uporabnikov odražati tudi v temah, ki jih obiskujejo? Samevajo teme, ki se dotikajo življenja po svetu, politike, razvoja, stvari, ki bi jih morali v Sloveniji spremeniti kar kaže na to, da večine ljudi to ne zanima in o tem dejansko sploh nimajo svojega mnenja.

Jaz z veseljem kdaj podebatiram o povsem banalnih stvareh npr. o tem kakšna bo moda naslednjo pomlad, kako soseda nad mano cele noči razsaja, kakšni lepotci se sprehajajo po ljubljanskih ulicah in še o vseh mogočih >ženskih> tema, menim pa tudi, da mora biti vsak posameznik vsaj približno razgledan in na tekočem z akutalnimi temami drugače je – če ne drugega- lahek plen za pranje možganov in le ena izmed ubrano blejajočih ovčic v čredi.

Vse lepo in prav ampak, če so teme tipa kaj počnete in igra asociacij vse česar so sposobni današnji študentje dati od sebe potem imamo resen problem.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.