Brazilija prva po porabi biogoriva

V Braziliji še vedno narašča prodaja avtomobilov, ki jih poganja biogorivo. FFV avtomobili – Flexible Fuel Vehicle – letos predstavljajo kar 2/3 vseh novo prodanih avtomobilov. V Evropi je najbližje tej številki Švedska z 20% prodanimi FFV avtomobili.

V Braziliji že od leta 2003 skokovito narašča prodaja t.i. FFV avtomobilov. FFV avtomobile poganja tako etanol kot neosvinčeni bencin. Brazilija prav tako sodi med države, ki imajo najbolj razvejano mrežo proizvodnje in prodaje biogoriva. Veliko novo tržno nišo v tej ogromni državi, so tako že dodobra izkoristili VW, GM in Fiat.

V razvitem zahodnem svetu, se je Braziliji najbolj približala Švedska, ki s svojo zakonodajno politiko vzpodbuja nakup FFV avtomobilov. Kupcem FFV avtomobilov tako ni treba plačati davka, imajo pa tudi brezplačno parkiranje v mestih.

V tem trenutku je biogorivo edino resno pravo orožje proti visokim cenam nafte. V zadnjih 10 letih se je pojavilo na trgu veliko novih zamisli o alternativnih gorivih. Več kot očitno je, da potrošniki narekujemo hitrejši razvoj novih ter čistejših goriv.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Gipsy Kings

Podarjamo 2 vstopnici za veliki koncert skupine Gipsy Kings. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Navedi vsaj 3 hite skupine Gipsy Kings"


Spremeni besedo.