Bolj aktivno zavzemanje za interese mladih

Predstavljamo vam pismo našega bralca Alana Vinterja, v katerem želi opozoriti na neaktivnost mladinskih organizacij, otopelost celotne mlade generacije in medgeneracijski problem, ki nastaja ob zavračanju nepremičninskega zakona s strani najstarejše generacije.

Spoštovani!

Dogodki zadnjih dni narekujejo pobudo, da se mladinske organizacije aktivno in glasno odzovejo ter začnejo razmišljati in delovati v korist mladine tudi na trenutno najbolj aktualnem in tudi sicer za mladino pomembnem področju. Z NEDELOVANJEM in neaktivnostjo na področju obsojanja moralno spornih političnih odločitev, ki delujejo v škodo in zatirajo mladino, lahko DELUJETE V KORIST SVOJIH “NASPROTNIKOV”, glasnejših interesnih skupin, tajkunov in drugih, ki so si v zadnjih letih na tak ali drugačen način nagrebli veliko premoženje ali so do njega prišli v časih socialističnega zadolževanja, ki ga bomo vse življenje plačevali mladi in še katera generacija za nami.

Penzionisti s svojim zavračanjem predlaganega nepremičninskega zakona ponovno odpirajo medgeneracijski problem in še povečujejo škodo, ki so jo pomagali v svojo korist povzročiti tako sedanji mladi generaciji kot prihodnjim generacijam.

Če osvetlimo njihovo življenje in ga primerjamo z življenjem sedanje mlade generacije, je več kot očitno, da so sedanji penzionisti živeli bajno življenje, v veliki meri preko svojih zmožnosti, tudi na račun sedanje mladine. Rodili so se med ali po vojni, niso se borili v gozdovih, državo pa so v najhujši prvi desetletki obnavljali njihovi starši. V 60-ih in 70-ih letih so prakticirali bratstvo in jedinstvo, plesali kolo, tisti bolj napredni pa furali Sex, Drugs & Rock’n'roll. Nihče ni bil lačen, vsi so imeli službe, večinoma so vsi DOBILI stanovanja, v 80.-ih letih pa kredite za hiše, ki jih bomo še dolgo odplačevali, saj je tedanja inflacija zmanjšala njihove osebne dolgove na minimum ter jih prenesla na prihodnje generacije (npr.: moja soseda naj bi zadnjih nekaj let svoj kredit za hišo odplačevala po 1 dinar, ker manj ni šlo na položnico). V 90.-ih letih prejšnjega in prva leta tega stoletja so si naši seniorji v večji meri razdelili tovarne ter sebi na kožo prilagajali zakonodajo, ki jim je omogočila, da so mnogi od njih zakonito pobrali družbeno premoženje, cele tovarne in druga podjetja….

Naredili so si fantastično življenje.

To njihovo lepo življenje pa bomo plačevali mladi in prihodnje generacije (da ne omenjam drugih problemov, ki nam grozijo v prihodnjih desetletjih – voda, onesnaženje, prenaseljenost…).

Vsakega razmišljajočega mladinca bi moralo pogreti, ko vidi kako penzionisti nesebično zagovarjajo svoje interese in opravičujejo z medgeneracijskega vidika nepošteno pridobljeno premoženje.

Sedanji predlog nepremičninskega zakona sicer ne bi odpravil problemov sedanje mlade generacije, vendar pa je iz medgeneracijskega in socialnega vidika vsaj pošten ter sicer minimalno, a vendarle pozitivno deluje v smeri odpravljanja nepoštenja starejših generacij do sedanje mladine.

Če si je nekdo pridobil premoženje na račun nekoga drugega pa je najmanj, kar se od njega lahko zahteva, da za to premoženje vsaj plača pošten davek. TODA NE! Starci želijo breme svojih dejanj in istočasno tudi “lopovskih” dejanj raznih tajkunov (v veliki meri njihovi vrstniki), katerih tudi posledica je sedanja kriza, s kriznim davkom prenesti predvsem na mlade in delovne generacije.

Namesto davka na nepremičnine, ki bi BREMENIL TISTE, KI IMAJO, naj bi se po njihovo bremenilo tiste, ki delajo. Torej tudi mlade (tiste srečneže med njimi, ki imajo delo).

Ne pustite jim, da mirno uživajo sadove svojih nemoralnosti ter nas ožemajo do konca svojih dni, potem pa nas brezčutno pustijo v blatu, kjer bomo zanesljivo ostali vse do svoje smrti.

Lep pozdrav,

Alan VinterKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.