Bograč

Jesenska jed na žlico

Potrebujemo:

250 g govedine(bočnik ali pleče)
250 g divjačine – srna ali jelen (pleče)
250 g svinjine (pleče)
100 g slanine
20 g suhih jurčkov
500 g čebule
10 strokov česna ali 1/2 žličke česna v prahu
1 zelena paprika
1 rdeča paprika
1 žlica paradižnikove mezge
2 dl rdečega vina
600 g krompirja
3 žlice olja
sol, poper, piment, lovorov list, feferon (suh ali svež) ali malo ostre paprike
moka za podmet ali gustin
kisla smetana
1 žlica sesekljanega peteršilja

Priprava:

Na olju popražimo drobno nasekljano čebulo, da rahlo porumeni. Dodamo na koščke narezano govedino in divjačino, zalijemo z malo vode in pokrito dušimo. Na pol dušeni govedini in divjačini dodamo še na koščke narezano svinjino, na rezine narezane namočene jurčke, na pramene narezani papriki in na kocke narezano slanino ter gorčico, mezgo in začimbe. Zalijemo z vinom in malo vode ter kuhamo do mehkega. Na koncu dodamo še krompir s krompirjevko, ki smo ga olupili in razrezali na podolgovate krhlje ter ga skuhali le v toliko vode, da ga je prekrila. Po potrebi zgostimo s podmetom, ampak raje uporabimo Gustin.
Povrhu oplemenitimo s kislo smetano in potresemo s sesekljanim peteršiljem.

 Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Mando Diao

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Mando Diao v Cvetličarni! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Iz katere države izvira band Mando Diao?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Halloween ft. Prezioso & Marvin

Podarjamo 3x1 vstopnico za Halloween v Cvetličarni, kjer boste obujali spomine z dvojcem Prezioso & Marvin. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki glasi: Navedi svoj najljubši komad dua Prezioso & Marvin.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Umek

Podarjamo 2 vstopnici za žur z Umekom, ki se bo 21.12. odvijal v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Cocoon – Sven Vath

Podarjamo 2 vstopnici za žur s Sven Vathom, ki se bo odvijal 16.11. v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.