Bluzenje o dojemanju vzgoje otrok

Vzgoja ali manipulacija?
Oziroma kje je zdrava mera?

Počasi se mi kristalizira ideja starševstva, pa ne da ravno nameravam postati mati. Pravzaprav se  mi kristalizira ideja, kaj starševstvo ni. Ni nam treba v daleč v gospodarsko nerazviti svet, da bi videli, da se otroka marsikdaj še vedno obravnava kot predmet. Ne v smislu otroškega dela, ampak način dojemanja otrok., Kaj starši od njih pričakujejo, kako jih vzgajajo. Ki mislijo, da se ljubezen meri v denarju. Ki besede radi te imamo vedno povežejo z vendar. Ki ne razumejo, da morajo otroci sčasoma zaživet svoje življenje, kar ne pomeni tega, da so staršem 24 ur na čustveno in delovno na razpolago. Ki otrokom neprestano ne zbujajo slabe vesti, ker so samostojni s tem, da jih obtožujejo, da so nehvaležni, po vsem tem, kar so vložili vanje.

Radi te imamo ne pozna pogojevanja. Obtoževanje otrok, da so nehvaležni in s tem zbujanje slabe vesti je preprečevanje, da bi se lahko osebnostno razvili in razvili zdravo osebnost. To ni vzgoja, ampak čustveno izsiljevanje, ker jaz res ne vem kako naj si drugače razlagam, da otroku od malega naprej pogojuješ ljubezen. Vedenje, da te imajo starši radi in da ti nudijo varno zavetje sta tisti, da otrok lahko raziskuje okolico in se razvije v mentalno zdravega odraslega. Očitno to ni cilj vseh staršev.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Magnifico – Kranj

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Magnifica v Kranju! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Koliko avtorskih plošč je v svoji karieri izdal Magnifico?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

AntiValentinovo

Podarjamo 2 vstopnici za koncert AntiValentinovo v Cvetličarni in album Eda Maajke "Put u plus"! Spodaj izpolnite svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Kaj pravi Vojko V, ko mu v trgovini natehtajo 16dg mortadele namesto 15dg?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Mando Diao

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Mando Diao v Cvetličarni! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Iz katere države izvira band Mando Diao?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Halloween ft. Prezioso & Marvin

Podarjamo 3x1 vstopnico za Halloween v Cvetličarni, kjer boste obujali spomine z dvojcem Prezioso & Marvin. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki glasi: Navedi svoj najljubši komad dua Prezioso & Marvin.


Spremeni besedo.