Biosfera – Konferenca študentov bioloških znanosti

Konferenca slovenskih študentov bioloških znanosti je dogodek, namenjen študentom bioloških znanosti od prve do tretje stopnje študija ter mladim, ki jih biološke vede zanimajo.

Projekt organizirajo z željo po prepoznavnosti študentskega raziskovalnega dela in z željo po povezovanju mladih med seboj in s stroko.

Konferenca je enodnevni dogodek, razdeljen na več tematskih sklopov. Sklopi bodo zajemali področja molekularne biologije, celične biologije, mikrobiologije, imunologije, fiziologije, sistematike, morfologije, evolucijske biologije, ekologije in varstva okolja.

Na začetku vsakega sklopa bo uvodno predavanje gostujočega raziskovalca z obravnavanega področja. Prizadevamo si, da bi vabljeni predavatelji študentom predstavili vrste raziskav, s katerimi se še niso srečali tekom študija ali v medijih. Tako bodo udeleženci spoznali aktualne raziskave na področju delovanja posameznega predavatelja.

V vsakem sklopu bodo po uvodnem predavanju sledila še 4 izbrana študentska predavanja z razpravo. Študentske prispevke, ki bodo predstavljeni s predavanji, bodo izbrali člani znanstvenega odbora, ki ga bodo sestavljali študenti in raziskovalci (pedagoški delavci), zaposleni na Biotehniški fakulteti.

Ostali aktivni udeleženci, ki ne bodo imeli predstavitev v obliki predavanj, pa bodo lahko svoje delo predstavili s plakati. Konference se bodo mladi lahko udeležili tudi kot udeleženci, ki ne bodo predstavljali prispevkov, temveč bodo na konferenci prisotni kot poslušalci in udeleženci razprave.

Več informacij o načinu prijave, vabljenih predavateljih in poteku dogodka lahko najdete na spletni strani http://biosfera.si/.

 Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

AntiValentinovo

Podarjamo 2 vstopnici za koncert AntiValentinovo v Cvetličarni in album Eda Maajke "Put u plus"! Spodaj izpolnite svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Kaj pravi Vojko V, ko mu v trgovini natehtajo 16dg mortadele namesto 15dg?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Mando Diao

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Mando Diao v Cvetličarni! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Iz katere države izvira band Mando Diao?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Halloween ft. Prezioso & Marvin

Podarjamo 3x1 vstopnico za Halloween v Cvetličarni, kjer boste obujali spomine z dvojcem Prezioso & Marvin. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki glasi: Navedi svoj najljubši komad dua Prezioso & Marvin.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Umek

Podarjamo 2 vstopnici za žur z Umekom, ki se bo 21.12. odvijal v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.