Biosfera – Konferenca študentov bioloških znanosti

Konferenca slovenskih študentov bioloških znanosti je dogodek, namenjen študentom bioloških znanosti od prve do tretje stopnje študija ter mladim, ki jih biološke vede zanimajo.

Projekt organizirajo z željo po prepoznavnosti študentskega raziskovalnega dela in z željo po povezovanju mladih med seboj in s stroko.

Konferenca je enodnevni dogodek, razdeljen na več tematskih sklopov. Sklopi bodo zajemali področja molekularne biologije, celične biologije, mikrobiologije, imunologije, fiziologije, sistematike, morfologije, evolucijske biologije, ekologije in varstva okolja.

Na začetku vsakega sklopa bo uvodno predavanje gostujočega raziskovalca z obravnavanega področja. Prizadevamo si, da bi vabljeni predavatelji študentom predstavili vrste raziskav, s katerimi se še niso srečali tekom študija ali v medijih. Tako bodo udeleženci spoznali aktualne raziskave na področju delovanja posameznega predavatelja.

V vsakem sklopu bodo po uvodnem predavanju sledila še 4 izbrana študentska predavanja z razpravo. Študentske prispevke, ki bodo predstavljeni s predavanji, bodo izbrali člani znanstvenega odbora, ki ga bodo sestavljali študenti in raziskovalci (pedagoški delavci), zaposleni na Biotehniški fakulteti.

Ostali aktivni udeleženci, ki ne bodo imeli predstavitev v obliki predavanj, pa bodo lahko svoje delo predstavili s plakati. Konference se bodo mladi lahko udeležili tudi kot udeleženci, ki ne bodo predstavljali prispevkov, temveč bodo na konferenci prisotni kot poslušalci in udeleženci razprave.

Več informacij o načinu prijave, vabljenih predavateljih in poteku dogodka lahko najdete na spletni strani http://biosfera.si/.

 Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Severina in Nina Pušlar

Podarjamo 2 vstopnici za veliki in zdaj že skoraj tradicionalni koncert Severine v Portorožu! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi:"Katera pesem Nine Pušlar je bila lani največkrat predvajana pesem na radijih?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Fresh Island 2017

Podarjamo 2 vstopnici za zaključek Fresh Island festivala na Pagu, na katerem bosta nastopila Rae Sremmurd in Sean Paul. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje: "Kateri DJ, znan tudi iz serije Princ iz Bel Aira, bo nastopil na Fresh Islandu?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Gipsy Kings

Podarjamo 2 vstopnici za veliki koncert skupine Gipsy Kings. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Navedi vsaj 3 hite skupine Gipsy Kings"


Spremeni besedo.