Bilo kuda Torcida svuda

To je tisto, kar se pogre¹a…

Po moji vrnitvi z dopusta sem parkrat na forumu zapisala, da silno pogrešam Hvar. Odloèila sem se, da vam tukaj tudi s slikami poka¾em kaj pogrešam in mogoèe boste videli tudi zakaj je temu tako.

Ne gre toliko za vsako stvar posebej (recimo: lepo morje), ampak za celoten koktejl, ki se je zmešal in popolnoma poklopil z vsemi mojimi prièakovanji. V prvi vrsti je bila to prvovrstna dru¾ba. Še enkrat sem se preprièala kako zelo je pomembna dru¾ba s katero greš in ne destinacija. Kljub temu slik svoje dru¾be ne bom dajala na internet, brez zamere.

Torej, kot je naslov ¾e napovedal: bilokuda Torcida svuda – Torcida je neizbe¾na znaèilnost Dalmacije, ki slej ko prej postane simpatièna èisto vsakomur. Lepi napisi (in ne grafiti), lepe slike, misli, ¾elje… prikazujejo moèno privr¾enost dalmatincev svojemu Hajduku. Seveda sem se ob tem spomnila tudi našega uporabnika, ki ima ravn takšen avatar. :)

Na najbolj sonènem otoku na Hrvaškem nam jo lahko zagodejo tudi oblaki. ®al so bili najmanj trije dnevi takšni – oblaèni oz. celo de¾evni. Kljub temu se nam volja nikakor ni spremenila na slabše, saj smo se kratkoèasili drugaèe. Tu so prav prišle poletne knjige, Scrabble, Enka/Uno, celotna uvala otrok (ki so iz nekega neznanega razloga vedno radi ‘viseli’ pri nas), prošek… in seveda obilica smeha brez razloga, vse do jutra, ko nas je presenetilo lepše vreme, bonaca in preèudovit sonèni vzhod.

Po krajšem sprehodu na drugo stran zaliva, smo se preprièali, da nima samo Bosna piramid. Piramide so tudi na Hvaru! :)

Še preden smo prišli na Hvar, nas je prijateljica preprièala, da si moramo nujno kupit CD od Gegota. Gego je hvarska pevska legenda. Je hvarski Bob Marley. Gego je lud. Gegota te¾ko razumeš. Ampak, ko ga slišiš… Gego te zasvoji. Pa še kako prav je imela! In tako smo se neko noè odpravili v Vrbosko, v lokal, ki se imenuje Luda Koka in poslušali, prepevali in plesali skupaj z Gegotom.

Ko smo tako nekega dne le¾ali na pla¾i, smo se spomnili obljube izpred dveh let, da bomo odšli na Paklene otoke. “Ampak res, zakaj ne bi šli? Saj ni tako daleè. Zapeljemo se do mesta Hvara in tam skoèimo na ladjico, ki nas bo odpeljala na Paklene. A gremo jutri? Zgodaj? Ok! Kdo bo vzel torbo? Moja je premejhna… ok, vsak svojo.”

In tako je, po dveh prelepih tednih, polnih dol¾ivetij, napoèil èas, ko smo se morali posloviti od vseh otrok v uvali, od vseh ku¾kov, sosedov, domaèinov, turistov, hrane, pijaèe, Gegota, sonca, morja, pla¾e, glasnega hidroforja, gostirne, tende, le¾alnikov… (ja dolgo èasa smo se poslavljali).

P.S. Problema nismo imeli niti enega. Nikoli. Z nikomer. Nikjer. Ni bilo ne èrnih vdov, ne nasilnih domaèinov, ne meduz/morskih psov/neidentificiranih-¾ivali-ki-¾ivijo-samo-v-èasu-turistiène-sezone-na-Svetu…

P.S.(drugiè): La¾em, imeli smo en problem. V èasu ¾eje nam je zmanjkalo Cedevite. Problem je bil rešen, ko smo se zmenili kdo bo skoèil do trgovine.

Lp, ABBAKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.