Bienale slovenske neodvisne ilustracije

Vabljeni na razstavi prvi bienala slovenske neodvisne ilustracije na katerem se bo predstavilo več kot 30 avtorjev z neodvisno ilustracijsko produkcijo.

Prvi Bienale slovenske neodvisne ilustracije se je v organizaciji Treteroke, društva za reciklažne in kreativne projekte in v sodelovanju z Berglo, družbo za pomoč kreativi odvijal decembra 2007 na različnih lokacijah v Ljubljani in se februarja 2008 z izborom del in avtorjev seli še v Umetnostno galerijo Maribor. Ključna oseba bienala in gonilna sila svežega dogodka na področju sodobne slovenske ilustracije je mlada grafična oblikovalka in ilustratorka Saša Kerkoš, ki je na premiernem bienalu zbrala najbolj vroče slovenske ustvarjalce z najnovejšimi projekti s področij od tiskanih plakatov, promocijskih tiskovin, multimedijskih projektov do oblačil, igrač in modnih dodatkov.

Na pregledni razstavi 1. bienala slovenske neodvisne ilustracije se predstavlja več kot 30 avtorjev z neodvisno ilustracijsko produkcijo, ki nastaja izven ustaljenih publicističnih okvirov. To je ilustracija, ki ni ujeta zgolj v knjižne ali založniške parametre, temveč je povezana s številnimi mediji sodobnih likovnih praks; je eksperimentalna in nastopa na raznih področjih, od medijske umetnosti, animacije, stripa, do oblikovanja in slikarstva.

Avtorji, ki se bodo predstavili v času od 19. februarja do 11. marca 2008 v Razstavnem Salonu v Rotovžu na Trgu Borisa Kraigherja 3 v Mariboru so Ajdin Bašiæ, Blaž Porenta – Ninja, David Krančan, Ciril Horjak, Elena Fajt, Filip Burburan – Morka, Jaka Kramberger, Jim Kosem, Jure Engelsberger, Karlo Medjugorac, Katarina Petrov in Jana Flego, Luka Mancini in Katarina Mrvar, Martin Bricelj, Martin Šoštarič, Miha Artnak, Miha Grobler in Matej Koren, Miha Horvat in Metka Golec, Mina ®abnikar, Natan, Neja Engelsberger, Nenad Cizl, Rok Marinšek, Roman Ražman, Silvan in Olmo Omerzu, Suzana Bricelj, Tibor Kranjc/ Tina Brinovar, Urška Golob, Zlatka Knapič, ®iva Moškric, ®iga Testen in ®iga Aljaž.

Razstava bo na ogled od ponedeljka do petka, od 10.00 do 18.00 in ob sobotah med 10.00 in 13.00., vstop pa bo prost.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

AntiValentinovo

Podarjamo 2 vstopnici za koncert AntiValentinovo v Cvetličarni in album Eda Maajke "Put u plus"! Spodaj izpolnite svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Kaj pravi Vojko V, ko mu v trgovini natehtajo 16dg mortadele namesto 15dg?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Mando Diao

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Mando Diao v Cvetličarni! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Iz katere države izvira band Mando Diao?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Halloween ft. Prezioso & Marvin

Podarjamo 3x1 vstopnico za Halloween v Cvetličarni, kjer boste obujali spomine z dvojcem Prezioso & Marvin. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki glasi: Navedi svoj najljubši komad dua Prezioso & Marvin.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Umek

Podarjamo 2 vstopnici za žur z Umekom, ki se bo 21.12. odvijal v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.