Balašević navdušil kot izvajalec in humorist

V četrtek, 9. junija je s svojo Panonsko mornarico v Križanke priplul Ðorðe Balaševiæ, kantavtor in pevec iz Vojvodine, ki ga ljubi srednja generacija, po odzivih in prepevanju sodeč, pa ga dobro pozna tudi mlajše občinstvo.

Koncert je otvoril s pesmijo Panonski mornar, ki so mu sledili  Neki novi klinci, Prva ljubav, Čaletova pesma…sami hiti, s katerimi je dodobra ogrel poslušalce. Kot odličen povezovalec je s svojimi dovtipi skrbel tudi za zabavo med glasbenimi točkami in za nagrado že takoj na začetku prejel plišastega zajčka. Pred pesmijo Mirka se je pošalil tudi na račun »instant« pevcev, takih, ki imajo v ustih botoks in se naučijo le en refren, ki ga znova in znova vrtijo kot centrifugo… v nasprotju s takimi, kot je on sam, kantavtorji, katerih besedila so dolga in težka, kot na primer Namæor. Tu se je pošalil tudi na svoj račun, češ da počasi postaja star in pozabljiv, pa mora čakati publiko, da nadaljuje…
 
V tem stilu je nadaljeval cel večer, s humornimi vložki, anekdotami in komentarji je pospremil praktično vsako pesem. Med drugim je ljubljansko občinstvo razveselil tudi s pesmimi Priča o Vasi Ladačkom, Bezdan, Poslednja nevesta, Naposletku, Slabo divanim madjarski, Miholjsko leto, Aco Braco, Boža zvani pub, Devojka sa čardaš nogama, Čivutski vrt, D-moll, Galicia, Provincijalka, Ringlšpil…Ko so ugasnile odrske luči, ga je navdušena množica poslušalcev priklicala nazaj in v dodatku je zapel Jesen stiže Dunjo moja, Ako umrem mlad, Slovenska, Lepa protina kči, Portret života mog… nato pa skupaj z občinstvom ugotavljal, da bo moral spet priti v Križanke, saj tako obširnega repertoarja pač ni mogoče strniti v en sam, pa čeprav več kot tri ure trajajoč koncert.
Na koncu se je poslovil z Odlazi cirkus in navdušeno občinstvo takorekoč »spodil« domov, češ da se ne spodobi, da on odide pred njim.
 
Tekst: Lelja V.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.