Bajaga spet ogrel Cvetličarno

18.9. so v ljubljanski Cvetličarni zopet nastopili legendarni Bajaga in Instruktori.

V četrtek, 18.9. se nas je nekaj nepoboljšljivih jugo nostalgikov zbralo pred cvetličarno mediapark. V bistvu se je kaj kmalu izkazalo, da nas le ni tako malo, predvsem me je razveselilo dejstvo, da sem videla dedke, stričke, študente in celo nekaj mularije se nam je podilo pod nogami. Tako pač je kadar se nam ponudi priložnost za malo Yugo nostalgije. Bajaga i Instruktori so z vsem spoštovanjem do svoje publike zamudili zgolj 10 min in igrali celi 2 uri. ®e ko so se pojavili na odru se je folku dobesedno strgalo. Bajaga je pač s to svojo pričesko in karizmo neverjeten in ni pustil hladnega prav nobenega.
 
Večkrat mi je pogled ušel k VIPovcem, ki so ostali veliko časa skoncentrirani bolj na hrano, vendar jih je tek kaj hitro minil, ko so se zaslišali uvodni toni Berlin-a. Takrat so se še tisti kotički, ki so ostali prosti zapolnili, vendar pa nas nekako v tistem trenutku sploh ni zanimalo kdo nam hodi po čevljih, saj je bil komad izveden neverjetno dobro. Nato so nadaljevali s sentiši, ki nas je vse nekako odzibal daleč od vsakdana, poleg tekstov je to odlično opravil Bajagov glas, ki je vedno bolj šarmanten in globok. Ozvočenje nam ni ravno delalo usluge, v bistvu je bil to najslabši člen koncerta, saj je bilo občutno preglasno. Kljub temu pa si nismo mogli kaj, da ga ne bi enostavno zignorirali, ko je prišlo do uspešnic kot so 220 u voltima, Ti se ljubiš, 20.vek in podobnih. Mešani zvoki Yugo napevov in elektro stila iz 80ih je pač to, kar med drugim naredi Bajago razpoznavnega.
 
Tudi njegova skupina, Instruktori, so se postarali z njim, a to nikakor ne velja za njihovo mladostni in razturaški nastop na odru. Vidi se jim tudi, da že zelo dolgo igrajo skupaj, pogledi, ki si jih namenijo med nastopom so nasmeški in mežiki, vidi se da se na koncertu odlično zabavajo tudi oni. In kar je bilo najpomembneje, je to, da so del te izjemno pozitivne energije prelevili še na nas. Mislim, da ta koncert ni pustil prav nikogar ravnodušnega. Jah, dečki še vedno zažigajo 220 u voltima…svaka čast!
 
Tekst: Ana RepKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.