Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Bajaga: Ljubljana, enkratni ste!

“Ljubljana, enkratni ste!! Z vami sem presrečen.. Hvala vam!” Tudi mi smo bili navdušeni in iskrice zadovoljstva so švigale tako na oder kot z njega. In res je bilo enkratno.

Momčilo Bajagić – Bajaga in njegovi Instruktori so sinoči, po dobrih dveh letih koncertnega premora, ponovno razgreli Ljubljano.

Že od nekdaj so mi všeč koncerti, na katerih smo skupaj mladi in “stari” oziroma tisti, vsaj po letih nekoliko starejši. Ko vsi pojemo isti komad in vsak pleše v svojem ritmu. :)

Bajaga je s svojimi Instruktori zagotovo ena največjih srbskih pop rock legend vseh časov. 52-letni pevec in kitarist praznuje zavidljivih 25. let od izida prve plošče, 7 let je minilo od njegove zadnje, na “konec sveta večer” pa se nam je predstavil z novo; Daljina, dim i prašina. “Mislil sem, da nekam grem, pa sem ugotovil, da sem hodil v krogu,” se je glasil uvod v naslovno skladbo novega albuma. Nato so se oglasile kitare (Momčilo Bajagić – Bajaga, Žika Milenković in Marko Nježić – Kića), klaviature (Aleksandar Lokner), bas kitara (Miroslav Cvetković – Cvele), bobni Čeda Macura).. in koncert se je začel!

Globok, karizmatičen vokal in šarm, ki ga Bajaga pooseblja z glasom in stasom sta nas spremljala skozi vseh 31 skladb. Ko stoji na odru so njegovi gibi umirjeni, nežno se pozibava v ritmu glasbe, s pogledom usmerjenim navzdol, le njegovi prsti drvijo po strunah kitare… Bajaga poje z dušo, iz srca. In z njim je včeraj pela tritisočglava množica! Z uspešnicami  kot so »Ruski voz«, »Zažmuri«, »Plavi Safir«, »Muzika na struju«, »Dobro jutro džezeri«, »220 u voltima« ter mnogimi drugimi je zopet navduševal. Bajaga zna ustvariti pristno rockovsko ozračje in je eden redkih k optimizmu in pozitivizmu usmerjenih balkanskih glasbenikov. In ko dvigne svoj pogled in roke v zrak ter zavpije “ajmo Ljubljana!!!” val pozitivne energije, kot cunami, ruši parter in tribune. Nihče ne ostane ravnodušen. Tudi mene je zadelo.

Tekst: Anja Rugelj
Foto: Arhiv Infoscena