Always podeljuje štipendijo

Always bo letos prvič podelil štipendijo dvema bodočima študentoma. Prijavijo se lahko vsi, ki letos opravljajo maturo in se vpisujejo na katerikoli dodiplomski študij.

To leto je Always prvič pričel s posebnim programom štipendiranja. Glavni cilj programa je podpreti  mlade, ki želijo nadaljevati študij na višji ali visokošolski inštituciji. Z namestitvijo osebnega profila na strani www.always.si, se dijaki lahko prijavijo in sprejmejo priložnost, ki jim lahko spremeni življenje. 
Vsem dijakom – bodočim univerzitetnim študentom, se sedaj ponuja edinstvena priložnost. Always nagrajuje nadarjenost in marljivost študentov. Po končanem izbirnem postopku bosta dve osebi prejeli darilo, ki bo morda vplivalo na njuno nadaljno poklicno pot.

»Ta program vsak mesec ponuja štipendijo v znesku 350 Eur, 10 semestrov, 5 akademskih let. Finančna podpora ni vračljiva in se jo lahko uporabi za katerokoli stvar, ki bo olajšala študij. Naš cilj je razbremeniti starše v največji možni meri in podpreti mlade, ki se bodo na ta način lahko posvetili svojemu študiju. Za nas je zelo pomembno, da se bo študent, ki bo prejemal Always štipendijo lahko osredotočil le na doseganje odličnih učnih uspehov in pridobitev znanja ter veščin potrebnih za nadaljnje življenje« – pravijo v podjetju P&G Slovenija, ki organizira program štipendiranja.

Na odločitev in izbiro študija vpliva tudi finančna zmožnost družine. Veliko staršev se težko spoprijema s težavami, ki so povezane z višjo izobrazbo otrok, tudi zaradi finančnega vpliva, ki jih ima ta na družinski proračun. Tako veliko mladih ljudi ne dobi priložnosti za študij na univerzi, čeprav si tega zelo želijo. Po končani srednji šoli nimajo možnosti izbire, zato se zaposlijo in izberejo drugo pot. Velik delež študentov mora ob študiju opravljati tudi delo in vložiti veliko truda preden dosežejo želeno stopnjo izobrazbe. V nasprotnem primeru lahko izgubijo svoje sanje in izberejo službo, ki jih sploh ne zadovoljuje. 

Ob tem spoznanju je Always uvedel program štipendiranja, s katerim želi vsako leto dvema osebama med 17. in 21. letom starosti, omogočiti lažji vstop v sistem višje in višješolske izobrazbe.

Prijavnice lahko predložite preko spletne strani www.always.si, kjer bodo vsi zainteresirani našli vse informacije o štipendiji, ki so potrebne za uspešno prijavo. Spletna stran vodi obiskovalce korak za korakom, od začetka do same oddaje prijave; rok za oddajo je 2. julij 2009. Po večstopenjskem procesu izbiranja v septembru 2009, bo komisija izbrala dve osebi, ki bosta 5 let prejemali štipendijo.

 Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.