Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Alice Russell in Quantic obiščejo Kino Šiška

10. maja okoli 9 ure zvečer, so Kino šiško zapolnili oboževalci britanske neodvisne scene še posebej tisti, ki prisegajo na soul. Razlog? Nastop ene najboljših britanskih soul pevk Alice Russell ob spremljavi Quantic.

Že pred koncertom je bilo jasno, da poslušalcev le te ne manjka saj so bile mize zasedene, natakarji pa zaposleni.

Koncert se je začel z inštrumentalno uverturo Quantica, ki je vse takoj zazibala v živahen vendar izredno harmoničen ritem. Dvorana se je počasi polnila in ko je na oder kmalu za tem stopila Alice je bilo že vsem jasno, da jih čaka odličen koncert.  Odpela je odlično priredbo pesmi Golden Brown od skupine The Stranglers, Su Suzy ter Pushin On in še nekatere druge. Pesmi so spominjale na blues iz 60. in soul iz 70. Vse skupaj pa je odlično prepletla še z zvoki latino svinga.

Quantic Kino Šiška koncert

Čeprav ima Alice izreden glas ni sama zaslužna za odličen koncert, pripomogli so namreč tudi inštrumentalisti in back vokalist iz Quantica. Quantic ima kar 6 članov in skoraj vsak od njih igra po 2 inštrumenta. Will Holland, ki je ob glasbeniku še producent je svoje talente izkazoval na harmoniki in kitari, Alfredo Linares Saucedo je imel nadzor nad klaviaturami, Dan Swain je vse skupaj spremljal z bas kitaro in kontrabasom. V prvi vrsti poleg Alice pa je stal Mike Simonds, ki je igral na violino ter pograbil tudi za tamburin. Čeprav so vsi člani pomagali s svojimi vokali so Mika označili kot glavnega back vokalista. Za vsemi naštetimi pa sta stala še Freddy Colorado Cervantes in Malcolm Catto, ki sta ritem dajala prvi z kongi in drugi z bobni.

Za konec jih je navdušena publika še enkrat zvabila na oder kjer so odigrali še 2 pesmi potem pa se resnično poslovili. Prepričana sem, da koncert oboževalce Alice in Quantica ni razočaral, kvečjemu jih je še bolj prepričal v njihov velik glasbeni talent.

Tekst: Maja Dolinar
Foto: Klemen Pavačič