AIESEC alumni prejel Nobelovo nagrado

Med praznovanjem 60 let aktivnega spodbujanja in razvijanja vodstvenih sposobnosti, je AIESEC obenem čestital tudi alumni članu in dobitniku Nobelove nagrade za mir, Martti Athisaariju, za njegovo predanost k miru.

Prvič v 60-ih letih je AIESEC namreč počaščen, saj je lahko čestital alumni članu in prvaku AIESEC-ove vizije za mir, za dobljeno Nobelovo nagrado za mir, leta 2008.
 
 Juan Cajiao, predsednik AIESEC International je povedal:” Nobelovec, Laureate Martti Ahtisaari, je AIESEC alumni vzor. Njegova doživljenska predanost k miru, sodelovanju in različnosti, odraža najboljše v 60-ih letih AIESEC zgodovine, omogočajoč voditeljem pozitivne spremembe, ki jih nas svet potrebuje. Zatorej mu, v imenu 30.000 mladih v več kot 100-ih državah, čestitam za njegov prispevek k miru in izpopolnitvi človeškega potenciala.”

 S priključitvijo AIESEC-u kot mlad student na Finskem, leta 1963, je bil Martti Ahtisaari  potopljen v mednarodno okolje, ki mu je že vnaprej omogočalo prihodnost kot svetovnemu mirovniku. Tako kot je s svojo vlogo v mirovnih pogajanjih pokazal vlogo močnega vodstva, je to pokazal tudi s kovanjem mednarodnega sodelovanja v navidezno nepremagljivih okolisčinah. Ozirajoč se na njegovo zgodnje vključevanje v AIESEC, Martti poziva svet, naj delajo z mladimi ljudmi, ki so prav tako v lovu za mir. Nekoč je povedal:“ Podpiram koristne dejavnosti AIESEC-a na Finskem in mednarodnem področju. Zatorej spodbujam organizacije in podjetja naj izvejo vec o AIESEC-u in podprejo delo teh mladih ljudi.”

  Kot AIESEC alumni se Martti Ahtisaari pridružuje več kot 800.000 bivšim članom, vključno s sodržavljanoma Junichiro Koizumijem in Janom Eliassonom. Danes se je AIESEC razvil v vodilno platformo za mlade ljudi, ki si resnično želijo odkriti svoj potencial vodstvenih sposobnosti in v resnično usposabljanje za naslednje vplivne svetovne voditelje.

 Juan Cajiao še dodaja: “Kot pravi voditelj pozitivnih sprememb, se AIESEC zahvaljuje Martti Ahtisaariju za njegova dejanja in doprinašanje upanja za bolj miroljuben svet za danasnjo mladino.”Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.