Agnes vas nagrajuje

©vedska pevska zvezdnica, ki bo nastopila 10.9.2010 na Ritmu mladosti, bo enega od sreène¾ev nagradila z ekskluzivno darilno vreèko Ritma mladosti!

RITEM MLADOSTI 2010 s švedsko pevsko zvezdnico Agnes

Petek, 10. septembra @ Kolosej – BTC City, LJ

"Agnes ima vse: odlièno poje, zelo dobro izgleda, je neustrašna in z nogami trdno na tleh. Spominja na mešanico Mešanica Alanis Morissette, Gwen Stefani in Christine Aguilere."

Glasbena pot danes 22-letne pevke Agnes Emilie Carlsson se je zaèela hitro vzpenjati potem ko je leta 2005 osvojila drugo švedsko izdajo Pop Idola, s katerim so zasijali tudi Kelly Clarkson, Carrie Underwood, Jordin Spars, Will Young, Gareth Gates in Mark Medlock. Zmaga je gospodièni prinesla pogodbo s Sonyjem in moèno medijsko podporo, zato ni preseneèenje, da sta tako njen prvenec "Agnes" kot drugi album "Stronger" splezala na vrh lestvice najbolj prodajanih plošè v domovini. Kar jo loèi od mno¾ice podobnih talentov je dejstvo, da ob prekinitvi zalo¾niške ni poniknila, ampak šele zares zacvetela. Pod okriljem neodvisne etikete Roxy Recordings je ob koncu leta 2008 izdala tretji album "Dance Love Pop". Z njim ji sicer ni uspelo še tretjiè splezati na vrh domaèe lestvice, se je pa zato prebila na mednarodno glasbeno prizorišèe. Kljuèni za uspeh so bila predvsem plesni hiti "On & On", "I Need You Now" ter "Release Me", ki se je odlièno odrezal tako v ZDA kot na Otoku ter se prodal v milijonski nakladi. Agnes kot svoje vzornike najpogosteje navaja Stevieja Wonderja, Beyonce, Whitney Houston in Janet Jackson, pred kratkim pa je pela tudi za kronane glave. 19. junija sta na poroki kronske princese Viktorie in Daniela Westlinga z Björnom Skifsom zapela pesem When You Tell the World You’re Mine, ki je bila spesnjena posebno za to prilo¾nost.

OD PRVIH KORAKOV DO ZVEZDNIŠTVA V DOMOVINI

Agnes sicer prihaja iz precej velike dru¾ine, v kateri je najmlajša od štirih otrok. Njen oèe je okoljski in¾enir, mama pa medicinska sestra in socialna delavka. Z glasbo se je zaèela ukvarjati ¾e zgodaj, raje kot petje pa je imela ure violine: "Petja v zboru nisem marala, ker je moj glas vedno preveè izstopal. V zboru je zelo pomembno, da ujameš harmonijo in ne štrliš preveè, kar je bilo zame vedno te¾ko." Te¾avo je rešila tako, da se je pri 16. letih vpisala na ure solo petja in zaèela nastopati na šolskih prireditvah. Leto kasneje se je prijavila na TV-avdicijo Idol. ®irija je takoj opazila njen talent in jo, ko se ji v finale ni uspelo prebiti ne z glasovi obèinstva ne kot prejemnici posebnega vabila, tja uvrstila kot svoj izbor. V finalnih oddajah so jo konèno opazili tudi gledalci in ji za izvedbe skladb kot so What a Feeling, Sk8ter Boy in Wonderwall redno namenjali moèno podporo, superfinale pa je osvojila s preprièljivo prednostjo 140.000 glasov. Takoj po zmagi je izdala prvi hit "Right Here, Right Now", kmalu za tem pa še album "Agnes". Oba albuma sta skoèila na vrh švedske lestvice, skupaj s singli pa je v dveh letih prodala za dobrega pol ducata platinastih plošè, postala ena najbolj priljubljenih pevk na Švedskem, njene pesmi pa danes radi izbirajo tudi tekmovalci v lovih na talente po vsem svetu.

MENJAVA ZALO®BE, PLESNI VETER IN EUROSONG

Leta 2008 se je Agnes "kreativno razšla" s Sonyjem in prestopila pod okrilje majhne švedske zalo¾be Roxy Recordings. ®e s singlom "On & On" je nakazala, da se odmika od z r&b-jem navdahnjenega popa proti bolj plesnim ritmom. Zgolj digitalo izdana skladba sicer ni skoèila na vrh domaèe lestvice, a se je prodala v zlati nakladi, album "Dance Love Pop" pa je celo presegel prodajne številke predhodnikov. Kot zanimivost dodajmo, da drugi single "Release Me" v domovini ni dosegel uspeha prvega singla, je pa prav ta skladba Agnes lani izstrelila na svetovno glasbeno sceno. Vmes je gospodièna nastopila tudi na domaèem predizboru za pesem Evrovizije, s skladbo Love Love Love obtièala na 8. mestu, je pa pesem priplezala skoraj do vrha domaèe prodajne lestvice.

Z GEJI IN BBC RADIO 1 DO SVETOVNE SLAVE

Medtem ko je Agnes promovirala nastop na "švedski Emi", se je v tujini zaèel prijemati njen hit "Release Me". Samo na Danskem se je prodal v dvakrat veèji nakladi kot doma, s podporo britanske gejevske skupnosti in uvrstitvijo na A listo vplivnega BBC Radio 1 pa se je kot eden najbolj prodajanih plesnih singlov minulega leta zavihtel do tretjega mesta na britanski lestvici. Skladba se je odlièno odrezala tako v Evropi kot Avstraliji in ZDA, kjer je priplezala do vrha Billboardove plesne lestvice. Drugi britanski single "I Need You Now" se je sicer prebil na lestvico UK Top 40, a je pustil nekoliko bled vtis, ki pa ga je tudi z moèno podporo na francosko in nemško govoreèih tr¾išèih letos popravil tretji single "On & On", vmes pa smo ¾e spoznali tudi skladbo"Sometimes I Forget".

POROÈNA GOSTJA ŠVEDSKE PRINCESE – V ZDA Z EKIPO LADY GAGA

Lani je zanimanje za Agnes pokazala tudi amerika glasbena industrija. Po manjši bitki, v katero so se zapletle tri moène glasbene zalo¾be, je pogodbo z njo na koncu podpisal Interscope/Geffen, ki je ob tem pevki izplaèala tudi danes ne veè prav obièajen "bonus" v znesku milijon dolarjev, pripravo strategije naskoka ameriškega pa zaupal 35-èlanski ekipi, ki je pred tem uspešno spravila v obtok tudi Lady Gaga. Šef zalo¾be, Ron Fair, je ob ameriškem izidu skladbe "Release Me" Agnes opisal z naslednjimi besedami: "Ima vse: je neverjetna pevka, dobro izgleda, neustrašna in z nogami trdno na tleh. Agnes je svojevrstna mešanica Alanis Morissette, Gwen Stefani in Christine Aguilere." Promocija Agnes v ZDA in Kanadi je trenutno v polnem teku, radii jopridno vrtijo, v Evropi pa je bila pevka dele¾na precejšnje medijske pozornosti tudi ob nastopu na poroki švedske princese. 19. junija sta namreè na poroki kronske princese Viktorije in Daniela Westlinga s kolegom Björnom Skifsom zapela pesem When You Tell the World You’re Mine, ki je bila spesnjena posebno za to prilo¾nost, v razliènih evrospksih dr¾avah pa se poèasi prijemlje tudi kot radijski hit.

 
Nagradna igra: Pošlji email z naslovom "Agnes" na nagradna@studentarija.net , pripiši svoje kontaktne podatke in odgovor na nagradno vprašanje ter sodeluj v ¾rebu za ekskluzivno nagradno vreèko Ritma mladosti! Nagradna igra se zakljuèi 7.9.2010, nagrajenca pa bomo o  nagradi in njenem prevzemu obvestili po emailu.
 
Nagradno vprašanje: Kje je rojena Agnes?
 
a) na Danskem
b) na Švedskem
c) na IslandijiKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.