Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

A (Ace) so se predstavili v Gala Hali

V sredo, 18. julija 2012, sem končno otvorila moje vsakoletno druženje na letnem vrtu Gale Hale, ki je odprt že od konca junija. Sredin večer so mi popestrili japonski rockovci – skupina Ace, prej meni osebno še popolnoma neznana skupina.

Ace že od začetka sestavlja trojica – vokalist Nimo, basist Toshi in violinist Rookie Fiddler. Z ustvarjanjem so začeli leta 2010 in od takrat zaužili ogromen uspeh po celem svetu. Bend navdušuje s svojimi agresivnimi ter izjemno prefinjenimi ritmi, medtem ko jih žanrsko lahko označimo kot “hard rock”, “metal” in “pop rock” band. Leta 2010 je skupina izdala šest konceptov za single, en singel “Yoake-no-anthem/NUDE” in en album “Black Album”. Letos bo skupina navdihnila Evropo s svojo Evropsko turnejo, del katere smo bili deležni tudi v Sloveniji.Po več, kot enournem čakanju, je bila izredno barvita množica fanov že precej nestrpna. Zagretost fanov pa sem zlahka opazila že po njihovem odštekanem videzu, ki se sklada z japonsko anime kulturo, česar v Sloveniji ne vidiš ravno vsak dan. Veliko ljudi je na koncert prišlo tudi iz tujine, predvsem Hrvaške, vendar letnega vrta niso uspeli povsem napolniti. Kljub temu je skupina otvorila mogočno –izza mistične meglice smo hitro opazili pet novodobnih piratov. Že prvi komad me je zelo navdušil, njihov videz je prav svež pridih, katerega sem v današnji glasbeni sceni pogrešala, da o videzu in zvezdniškem obnašanju sploh ne govorim.

Njihova glasba je polna vložkov različnih žanrov – od metala do folk glasbe. Skupina Ace nima le zanimivega pogleda na glasbo ampak tudi na sam imidž. S svojim piratskim videzom skupina predstavlja svetovne popotnike, ki mešajo različne elemente glasbe iz celega sveta in jih združujejo v svežo obliko zvoka, katerega še posebej popestri rock violinist Rookie Fiddler. Ace so me popeljali v popolnoma nove glasbene vode in moram reči, da so me prav pozitivno presenetili. Svež pridih odlično zmešanih žanrov je čudovito novo odkritje.
Tekst: Jasna Jarc
Foto: Valentina Jarc