4 . Evropski forum mladinskih centrov v Brežicah

Svet Evrope je Mladinskemu centru Brežice 4. aprila 2013 v Budimpešti tudi uradno podelil Znak kakovosti za mladinske centre, s čimer se mu odpirajo vrata tudi na področju organiziranja večjih mladinskih dogodkov in konferenc.

Od 7. – 10. maja 2013 bo Mladinski center Brežice gostil 4. Evropski forum mladinskih centrov, ki ga organizira Svet Evrope z namenom izmenjave znanja in dobrih praks. Prvi trije forumi so bili izvedeni izmenično med Evropskima mladinskima centroma v Strasbourgu in Budimpešti, letos pa bo prvič gostovanje tega dogodka pripadlo Mladinskemu centru Brežice, kot enemu izmed prvih centrov, ki so pridobili prestižni Znak kakovosti Sveta Evrope za mladinske centre.

Mladinski center Brežice je Znak kakovosti Sveta Evrope pridobil z namenom okrepiti že obstoječe mednarodno sodelovanje in ponuditi možnosti za razvoj mladih skozi neformalno izobraževanje, ter organizirati programe, kjer lahko mladi igrajo aktivno vlogo pri krepitvi evropske civilne družbe in spoštovanju človekovih pravic, kulturne raznolikosti in socialne kohezije, podpirati in spodbujati razvoj mladih in njihovo sodelovanje v evropski mladinski politiki, povečati izmenjavo informacij in izkušenj (ponudba treningov, jezikovnih tečajev, strokovnih srečanj, seminarjev, študijskih obiskov); podpirati razvoj demokracije in državljanski aktivizem na Balkanu. Predvsem pa skozi celo leto zapolniti mladinski hotel in prostore mladinskega centra.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.