20 let K4

Za marsikoga najljub¹a ljubljanska klet bo 19. septembra vstopila v 20. sezono svojega (skoraj, z izjemo kak¹nega meseca ali dveh) neprekinjenega delovanja, dan dvajsetega rojstnega dne pa bomo s ¹tefeto mladosti v mislih obele¾ili naslednje leto.

25. maja 2009 bo namreè minilo natanko dve desetletji, odkar je K4 prviè uradno odprl svoja te¾ka vrata in v drobovje Kersnikove zaèel voziti glasbeni svet. 

Tu so namreè èupirali metalci, se naokrog metali grungerji, nakulirano mahali hip hoperji, na študentskih ¾urkah se je vriskalo na balkan vi¾e in stari rock, tu je zaèelo grozdje teptati prvih deset slovenskih raverjev. Tu ga je leta ’89 ¾gal Henry Rollins, leta ’90 strašil Rob Zombie in leta 92′ so ga lomili Psihomodo Pop. Leta ’94 se je Ro¾nato vzdihovalo ob Heleni Blagne, le nekaj dni pred tem negiralo priznane norme z Niet in nekaj dni kasneje u¾ivalo ob prvem resno zastavljenem hip hop/funk projektu s Heavy Les Wanted. Leta 1996 sta publiko razplesavala Magnifico in Rambo Amadeus, zaèelo pa se ga je tudi na polno rejvati. Z Mariom de Bellisom je februarja prineslo èikaški house, s DJ T-1000 pa aprila detroit techno in junija ’96 se je sezona zakljuèila z veèdnevnim Independance grand finalom, na katerem so, med drugimi, vrteli Umek, Marcello, Mary, Felver, ena redkih slovenskih did¾ejk Gaby ter slovita Monika Kruse. 

In potem je šlo samo še naprej – Trevor Rockliffe, John Aquaviva, Abe Duque, prvi Breakbeatnik veèeri, iz katerih je kasneje zrasel festival, pa Roni Size, Goldie, Mouse on Mars, Josh Wink, Slam, Magda, Jazzanova, Derrick May, Chicken Lips, Quantic, Richie Hawtin, Swayzak, Bonobo, Freddy Fresh, Hextatic, DJ Zinc, Stanton Warriors, Oscar Mulero, Ellen Alien, Kenny Larkin, DJ Krush, DJ Marky…. In seveda kup koncertov, vkljuèno s Silence, Happy Generated People, Disciplin A Kitschme, Atari Teenage Riot, Siddharto in Asian Dub Fundation, pa freestyle dr¾avna prvenstva, ki so nam dala Trkaja, N’Toka in Zlatka, Roza ¾uri z vodnimi pištolicami, tetoviranja, razstave, drag showi in modne revije, ki so oblaèile vse od ljudi do sadja.
 
Tu so se z ¾uranjem, poslušanjem, nastopanjem in/ali aktiviranjem kalili Aldo Ivanèiè, Aida Kurtoviæ, Jure Longyka, Brane Zorman, Pier&JAMirko, Ali En, Umek, Kanzyani, Klemen Klemen in se seveda še vedno kalijo nove generacije. 

In tu nas danes pleše, skaèe, šejka, gruva, fankira, posluša, gleda in raste veè kot 40 tisoè na leto – vsi, ki cenimo dobro muziko, neobremenjeno urbano zabavo in pravo klubsko vzdušje. K4 za zmeri ostaja wide open in z vsako novo sezono postaja veèji svet.

Ekipa Študentarije ¾eli ob tej izredni prilo¾nosti izraziti svoje veliko obèudovanje in zahvalo za vsa ta leta našega uspešnega sodelovanja. Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.