18. Nike študentski tek na grad

ŠOU šport, zavod Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani), je 9.5.2011 v središču prestolnice izvedel že 18. Nike študentski tek na grad. Teka od Prešernovega trga do grajskega dvorišča se je udeležilo več kot 1700 tekačev in tekačic, kar je največ doslej.

Najhitrejši študent je bil Peter Oblak s Fakultete za elektrotehniko, najhitrejša študentka pa Barbara Černič s Filozofske fakultete.

Tekači in tekačice so se na teku na približno 2,5-kilometrski progi pomerili v štirih kategorijah: študentke, študentje, občanke in občani. Startni strel je ob 19. uri sprožil predsednik ŠOU v Ljubljani Marko Hozjan.

Nagrade in priznanja najboljšim tekačicam in tekačem so pred ljubljanskim gradom podelili župan Mestne občine Ljubljana Zoran Jankovič, rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Stane Pejovnik, predsednik ŠOU v Ljubljani Marko Hozjan ter svetovni in olimpijski prvak v metu kladiva Primož Kozmus, uspešna troskokašica Marija Šestak in Ajda Sitar, miss športa 2009.

Priznanji za tekača in tekačico, ki sta v 18. letih največkrat sodelovala na študentskem teku na grad, sta prejela Peter Kastelic, ki se je teka udeležil desetkrat, in Aleša Čarli, ki je najmanj tolikokrat sodelovala na tem dogodku. Progo je letos izven kategorije pretekel tudi Boštjan Buč, uspešen slovenski atlet na 3000 m z zaprekami.

 
Vir: sou-lj.siKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.