17. november – svetovni dan študentov

Danes, 17. novembra, študentje po vsem svetu obeležujemo mednarodni dan študentov.

Datum pa ni izbran naključno, pač pa ima svojo, na žalost kar neprijetno zgodovinsko podlago. 17. novembra 1939 so namreč nacisti zavzeli prostore praške univerze in preko 1200 študentov deportirali v koncentracijska taborišča. Po tem nesrečnem dogodku so se študentje iz vse Evrope zatekli v London, kjer so 17. november razglasili za svetovni dan študentov.

Kasneje se je prav na ta datum zgodilo za študente še precej pomembnih dogodkov in uporov, med bolj znanimi je študentski upor, ki se je zgodil leta 1989 na Češkoslovaškem in je pripeljal do tako imenovane žametne revolucije. 17. november je tako postal nekakšen simbol študentov in njihovega prizadevanja za boljšo družbo. Na današnji da bi morali vsi študentje še posebej razmisliti o svojem poslanstvu in odgovornosti do družbe.

Tekst: Zoran TrivunovićKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.