12. slovenski dnevi knjige

V parku Zvezda so se na svetovni dan knjige začeli 12. slovenski dnevi knjige, ki jih pripravljajo na Društvu slovenskih pisateljev (DSP).

V parku Zvezda v Ljubljani so se na svetovni dan knjige začeli 12. slovenski dnevi knjige, ki jih pripravljajo na Društvu slovenskih pisateljev (DSP). Osnovna misel prireditve, ki je z leti prerasla v vseslovenski dogodek, je strnjena v poziv – podari knjigo.

V parku Zvezda se bo na stojnicah predstavilo 70 založb, na odprtju pa so ljubitelje knjig nagovorili minister za kulturo Vasko Simoniti, ljubljanski župan Zoran Jankovič in predsednik DSP Vlado Žabot.

Letošnji slogan ljubljanskih dni knjige – Z besedo na besedo bralce usmerja na program, ki pisano besedo razširja tudi na druge medije, od filma do radijskih iger. Medtem ko se bodo v Slovenski kinoteki vrteli po literarnih predlogah posneti slovenski filmi, bodo v središču dogajanja, parku Zvezda, v dopoldanskem času odmevale radijske igre.

Na DSP bodo vseh pet dni prireditve potekale številne okrogle mize, omeniti velja izmenjavo mnenj na teme Film in beseda, Umetniška beseda, Beseda v slovenski kritiki, Pomen slovenske mladinske književnosti v umetniškem in narodotvornem kontekstu, Prevajalske krvne slike in druge. Na obisk bodo prišli tudi danski in bosanski književniki.

Po vzoru ljubljanskih Slovenskih dni knjige so kasneje pod istim imenom nastale podobne prireditve tudi v drugih slovenskih mestih, od Maribora do Izole, vsem pa je skupna popularizacija literature. (STA, Telemach)Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.