12. slovenski dnevi knjige

V parku Zvezda so se na svetovni dan knjige začeli 12. slovenski dnevi knjige, ki jih pripravljajo na Društvu slovenskih pisateljev (DSP).

V parku Zvezda v Ljubljani so se na svetovni dan knjige začeli 12. slovenski dnevi knjige, ki jih pripravljajo na Društvu slovenskih pisateljev (DSP). Osnovna misel prireditve, ki je z leti prerasla v vseslovenski dogodek, je strnjena v poziv – podari knjigo.

V parku Zvezda se bo na stojnicah predstavilo 70 založb, na odprtju pa so ljubitelje knjig nagovorili minister za kulturo Vasko Simoniti, ljubljanski župan Zoran Jankovič in predsednik DSP Vlado Žabot.

Letošnji slogan ljubljanskih dni knjige – Z besedo na besedo bralce usmerja na program, ki pisano besedo razširja tudi na druge medije, od filma do radijskih iger. Medtem ko se bodo v Slovenski kinoteki vrteli po literarnih predlogah posneti slovenski filmi, bodo v središču dogajanja, parku Zvezda, v dopoldanskem času odmevale radijske igre.

Na DSP bodo vseh pet dni prireditve potekale številne okrogle mize, omeniti velja izmenjavo mnenj na teme Film in beseda, Umetniška beseda, Beseda v slovenski kritiki, Pomen slovenske mladinske književnosti v umetniškem in narodotvornem kontekstu, Prevajalske krvne slike in druge. Na obisk bodo prišli tudi danski in bosanski književniki.

Po vzoru ljubljanskih Slovenskih dni knjige so kasneje pod istim imenom nastale podobne prireditve tudi v drugih slovenskih mestih, od Maribora do Izole, vsem pa je skupna popularizacija literature. (STA, Telemach)Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

MotörCity 2018

Podarjamo 2x1 vstopnico za letošnji MotörCity 2018! Spodaj vpiši svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Kje se bo odvijal uradni Warm Up party festivala MotörCity?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za letošnji Ultra Europe 2018 v Splitu! Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor dopiši ime, priimek in email osebe, ki jo boš povabil/a zraven, v kolikor osvojiš 2 vstopnici!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Fuksi 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za festival Fuksi. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki ji podariš drugo vstopnico ter za kateri dan festivala! Sodelujejo lahko samo polnoletne osebe.


Spremeni besedo.