10. Festival za tretje življenjsko obdobje

Cankarjev dom bo med 29. septembrom in 1. oktobrom 2010 že deseto leto zapovrstjo odprl vrata medgeneracijskemu sožitju, ustvarjalnosti in izmenjavi idej.

Časovno in vsebinsko se festival navezuje na 1. oktober, ki je mednarodni dan starejših, ter na 3. oktober, ki je mednarodni dan otroka, rdeča nit letošnjega Festivala pa je posvečena evropskemu letu boja proti revščini in socialni izključenosti. Festival za tretje življenjsko obdobje je največja tovrstna prireditev v Evropi. Njen namen je vzpostaviti medgeneracijski dialog in poskrbeti za večjo socialno vključenost starejših, posledično pa poskrbeti za strpnejšo družbo za vse generacije.

Dijaki in študentje ste vabljeni, da svoje kritično razmišljanje na temo starejših in socialne izključenosti, strnete v raziskovalnih nalogah. Skrite talente boste lahko predstavili z nastopom na odprtih odrih. Nasvete in napotke boste delili na odprtih delavnicah in predavanjih, za tiste, ki lovite trenutke skozi fotografski objektiv, pa se obeta fotografski natečaj. Posebej bodo nagrajeni posamezniki, ki s svojimi dejanji skrbijo za lepši dan sočloveka in gradijo mostove med generacijami. Zanje so pripravili medgeneracijski natečaj Mlado srce za nasmeh starejših in Plemenito zrelo srce za nasmeh mlajših.

Vse tri dni festivala bo potekala konferenca z naslovom Pot do blagostanja in socialne vključenosti starejših, na kateri lahko prisostvujete tako kot slušatelj kot predavatelj. In nenazadnje, če radi širite svoja obzorja in poznanstva, ste vabljeni, da se ustvarjalcem Festivala pridružite kot prostovoljec. Prostovoljstvo na 10. Festivalu za tretje življenjsko obdobje vam lahko, v dogovoru z vašo šolo, priznamo tudi kot dodatne izbirne vsebine.

Več o samem 10. Festivalu za tretje življenjsko obdobje, prijavnice za sodelovanje na natečajih ter drugih možnostih sodelovanja in samem obisku, najdete na spletnem naslovu www.f3zo.si. Pomagajte nam graditi most med generacijami!Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Magnifico – Kranj

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Magnifica v Kranju! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Koliko avtorskih plošč je v svoji karieri izdal Magnifico?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

AntiValentinovo

Podarjamo 2 vstopnici za koncert AntiValentinovo v Cvetličarni in album Eda Maajke "Put u plus"! Spodaj izpolnite svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Kaj pravi Vojko V, ko mu v trgovini natehtajo 16dg mortadele namesto 15dg?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Mando Diao

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Mando Diao v Cvetličarni! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Iz katere države izvira band Mando Diao?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Halloween ft. Prezioso & Marvin

Podarjamo 3x1 vstopnico za Halloween v Cvetličarni, kjer boste obujali spomine z dvojcem Prezioso & Marvin. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki glasi: Navedi svoj najljubši komad dua Prezioso & Marvin.


Spremeni besedo.