O portalu Kdo smo? Marketing Š točke Zapiski Dodaj med priljubljene Kontakt Igre

Pomoč pogostih vprašanj   Išči   Seznam članov   Skupine uporabnikov   Registriraj se 
 Tvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočil   Prijava
ponavljanje letnika?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Forum -> ŠTUDENTARIJA
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sg101

Š točke: 0

PrispevekObjavljeno: Nedelja 07 Februar 2010 @ 3:04    Naslov sporočila: ponavljanje letnika? Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Imam eno vprašanje, na katerega pa žal nikjer nisem našel odgovora, zato bom vprašal kar tukaj.

V šolskem letu 08/09 sem bil vpisan v 1. letnik gradbeništva, kjer pa sem obupal že po 1 tednu. Nato sem šel maja 2009 višat maturo, ter se nato poleti (šolsko leto 2009/2010) vpisal na fakulteto za ekonomijo.(iz gradbeništa pa seveda isti čas izpisal).

Sedaj pa me zanima kako je s ponavljanjem oz. pavziranjem. Namreč študent bi naj lahko samo 1x ponavljal? Se je meni to, ker nisem hodil na gradbeništvo že štelo kao da sem padel? oz. kako je s tem, če bi mi lahko kdo malo bol natančno razložil? če recimo padem letos, ne morem več ponavljati? oz. kaj narediti potem če se to zgodi?

upam da mi bo kdo znal povedati kako je s tem

hvala in lep pozdrav
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vagabond

Š točke: 0
Kraj: Wien (Dunaj), .at

PrispevekObjavljeno: Nedelja 07 Februar 2010 @ 10:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V svojem študijskem življenju lahko enkrat ponavljaš ALI se prepišeš. Ti si se prepisal, torej ne smeš več ponavljati.

Ponavljanje letnika na fakulteti je privilegij, ki ti omogoča, da obdržiš vse pravice kot študent in še enkrat obiskuješ isti letnik. Tega privilegija ti nimaš več.

Seveda pa lahko na faksu pavziraš kolikor te je volja (z majhnimi odstopanji kot je, da moraš po več kot dveh zaporednih letih pavziranja zaprosit fakulteto za pravico do nadaljevanja), kar pomeni, da nisi opravil vseh obveznosti za vpis v višji letnik. V času pavziranja (ponavadi proti malemu plačilu) lahko opravljaš izpite, ki jih še nisi opravil, medtem ko se ti vsi opravljeni izpiti upoštevajo celo življenje. Ko so naslednji vpisi v višji letnik, se lahko, v kolikor imaš opravljene vse obveznosti, normalno vpišeš tudi ti (če si pavziral maksimalno 2 leti zapored) in tako nadaljuješ študij.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Forum -> ŠTUDENTARIJA Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

Obiščite študentarijo na
YOU TUBEFACEBOOKMYSPACE
2005-2008 © Studentarija.net | Vse pravice pridržane. | Pravno obvestilo | Na vrh

Iskanje: